2011/05/23

למידת עמיתים

בימים אלה לקראת סוף הסמסטר ותחילת המבחנים אני נזכר בחוויה של למידת עמיתים אמתית , וכאן יש לי המון דוגמאות . לאחרונה ישבנו ארבעה עמיתים על מנת לכתוב עבודה משותפת של הקורס " שיטות וכלי חיפוש מתקדמים אצל ד"ר הסגל אלון , סיכמנו על מה אנחנו מתכוונים לכתוב , למחרת פתחתי מסמך משותף ב גווגל דוקס ושתפתי את חברי לעבודה במסמך ואז התחיל כל סטודנט להוסיף מידע למסמך , ערכנו צ'אט -לפי הצורך - על המסך וכל חבר הזכיר לרעהו להוסיף את הרעיונות שלו וכך הרגשתי שכל סטודנט תרם לחברים בקבוצה ולמד מהם משהו חדש.
בקורס אחר טכנולוגיות תקשוב ותקשורת למידה אצל ד"ר גילה קורץ התבטאה למידת עמיתים בתחומים רבים כמו למשל במטלה שהיא באמצעות גוגל סייטס לכל הסטודנטים היו הרשאות לעיין ואפילו לערוך שינויים בעבודות של עמיתיהם וכך כל סטודנט יכל ללמוד מהאחרים , בנוסף היו באתר המטלות כמה "פינות" של סטודנטים תורמים שהציעו רעיונות שונים , המלצות ותכנות שונות אשר תרמו רבות לכל הקבוצה.
אציין עוד דוגמה של פורום למודי הנפתח באותו קורס ומנוהל רק על ידי הסטודנטים ובהכוונה של המרצה ,וכאן כל סטודנט מוזמן להוסיף לפורום " יישומים / אתרים מעניינים   

2011/05/03

היערכות לקראת פתיחת שנת הלימודים

בימי ההיערכות לפתיחת שנת הלימודים ,הגיע לבית הספר מרצה כדי להעביר לצוות המורים הרצאה בת 90 דקות . הוא הגיע עם תקליטור די וי די כאשר חלק נכבד מהרצאתו בנוי על הסרטון ש " הכין " מראש , יש לציין כי באותו חדר היו שני מחשבים נייחים ו מחשב נייד עם גישה לאינטרנט. המרצה פנה אלי לעזרה התברר כי : המחשב הנייד ללא קונן תקליטורים , באחד המחשבים הנייחים קונן התקליטורים מקולקל והשני חסר בו תוכנה לקריאת די וי די וגם חסרה תוכנת ה codec אז מה עושים ????
מה לדעתכם הפתרון ?
תשובה