מושג זה קיים בעולם היום ב "מציאות" כלומר האוניברסיטה קיימת ללא מתחם מוגדר .מוסד זה נקרא אוניברסיטה וירטואלית המספק
הוראה בעיקר לציבור הסטודנטים השייכים לאותה אוניברסיטה . חשוב מאד לציין כי אוניברסיטאות מסוג זה יש להן כמה תכונות ומאפיינים מעניינים : האוניברסיטה אינה עוסקת במחקרים שזה אחד התוצרים החשובים של האוניברסיטה הרגילה כולל החשיבות הלאומית לאותה מדינה שייכת אליה האוניברסיטה , מוסדות כאלה אינם מקבלים תמיכה פיננסית מהממשלה , בנוסף הפיקוח על מוסד מסוג זה אינו ברור . ובעצם מה קורה ? הסטודנט הופך ל "
לקוח" והידע שמציעה האוניברסיטה הופך ל "
סחורה " וכמו שאתם יודעים בשוק רגיל היו מקרים שעל מנת לשווק את הסחורה מוזילים אותה אבל מצד שני מורידים גם באיכות שלה , נדון זה לא ברור באופן מובהק ולא מצאתי - נכון לרגע זה - מחקרים שבדקו את איכות הלמידה , מה שברור עד עכשיו כי בגלל תופעה זו של אוניברסיטאות אלצו אוניברסיטאות איכותיות להיות חלק מעניין זה - כנראה בגלל התחרות ולהציע תכנים לימודיים בחינם .
בארץ אין אוניברסיטה וירטואלית וכמובן לא מדובר בדוגמה של
האוניברסיטה הפתוחה .באוניברסיטה הווירטואלית כל התכנים , הנחיות , הרשמה ואדמיניסטרציה עברו שלב של
דיגיטציה { הכל דיגיטלי ברשת }. אחד האוניברסיטאות הווירטואליות המפורסמות היא אוניברסיטת מקדונלדס בשנגחאי - סין . העבודה מובטחת לבוגרים אשר ינהלו את סניפי מקדונלדס בסין .
אמנם
הרעיון נראה מוזר אבל המחשבה בכוון זה אינה חדשה , בדרך כלל כל חברה המחזיקה בפקידים וחשוב לה הפיתוח המקצועי בוחרת באוניברסיטה מסויימת על מנת לקדם את הפקידים מקצועית , כמו למשל
אוניברסיטת מרילנד אחת המטרות שלה לפתח את המקצועיות של
החיילים האמריקניים .כלומר במקום שחברת מקדונלדס תשכור ותקבל שירותים והכשרה מאוניבסטה היא בעצמה יצרה אוניברסיטה וירטואלית