2011/06/28

גוגל תרגום ( google translate ) פותר בעיות לימודיות וחברתיות

גוגל תרגום  הוא אחד היישומים הנפלאים שחברת גוגל ספקה לעולם ללא תמורה עם נגישות מידית ובמגוון של שפות . נכון להיום היישום מספק אפשרות תרגום של שישים שפות שונות המאפשר גם היפוך מיידי של התרגום . למה זה טוב ? כאשר הסטודנט / תלמיד או גולש רגיל מדפדף באתרים או קורא מאמר מתקשה במילה מסוימת מדביק אותה ל "גוגל תרגום" ומיד מקבל פתרון .דוגמה נוספת כאשר כותבים מסמך שהוא לא בשפת האם של מחבר הטקסט ומתקשים במילה גם במקרה הזה יש אותו פתרון ומה שמיוחד , במידה והמשתמש כותב מילה עם שגיאות כתיב אז היישום מציע תיקון . 
את התרגום שומעים במבטא של שפת האם .מניסיוני, כמו בדוגמאות שציינתי ,מקבלים פתרון יעיל ומהיר אבל זה  לא פתרון  לתרגם מאמר אקדמי בשלמותו .
מה התרומה של היישום ברמה החברתית ? אסתפק כאן להבהיר דוגמה אישית : יש לי משפחה אשר מתגוררת בדנמרק הם דוברי דנית ערבית , גרמנית ברמה פשוטה  ואנגלית ברמה בינונית אבל -ובמיוחד הבנים - הם שולטים טוב בשפה הדנית ואת הערבית לא  יודעים בכלל לקרוא ו/ או לכתוב לכן הפתרון היה : כאשר אנחנו מתכתבים בפייסבוק , אני כותב בעברית/ערבית מתרגם לשפה הדנית ושולח ובמקביל הם כותבים בדנית מתרגמים לעברית ומחזירים .מתאר לעצמי שיש עוד הרבה דוגמאות נוספות בעולם הגלובלי שלנו .     

2011/06/24

ربّوا أولادكم غير تربيتكم لأنهم سيعيشون زماناَ غير زمانكم - علي بن أبي طالب

פירוש הכותרת : עלי בן אבו טאלב  אמר לפני 1380 שנים : " תנו לבניכם חינוך שונה מאשר קיבלתם כי הם אמורים לחיות בדורם (זמנם ) שהוא לא הדור שלכם " (תרגום אישי ) והנאמר מזכיר לנו את מה שאמר במאה הקודמת אלברט איינשטיין : "אננו יכולים לפתור בעיות באמצעות אותה חשיבה שבה השתמשנו בעת שיצרנו אותן " . התכוונתי מציטוטים אלה להדגיש כי אנחנו צריכים לחיות עם העובדה כי העולם משתנה ותפקידנו כמחנכים להכין את הדור הבא לעתיד שלו ועל מנת לעשות את המלכה באופן יעיל אנחנו צריכים להיות מעורבים , פעילים ובקיאים בדברים ( דוגמת האתרים החברתיים וכל מה שקשור לסביבות המתוקשות והמקוונות ) המתרחשים עכשיו  ולא לראות בהן כחידוש מאיים !!!
אמנם חלק מועט מהגולשים ניצל את האתרים החברתיים - דוגמת הפייסבוק לרעה אבל זה לא  אומר כי ההמצאה החדשה היא שלילית , כבעבר חלק מועט ניצל את הרדיו , טלוויזה ,מכשיר סלולרי או רגיל..לרעה ודווקא כאן יש לי דוגמה טובה על התנסות בסמסטר זה ללמוד קורס שלם כולל מידע חינוכי בפייסבוק . 

2011/06/12

טפסים ב google Doc גוגל דוקס

לאחר ניסיון בכלי של טופס בגוגל דוקס יוצא כי הכלי חוסך לי בתור מרצה ,מורה ,סטודנט ,תלמיד רכז ועוד ...המון אנרגיה ומאמץ . קודם כל ולפי הצורך אני כבעלים של הטופס יכול לשתף אותו או להגדיר אותו כטופס אישי .בנוסף יכול להציגו כציבורי באנטרנט או רק לאנשים שאני בוחר אותם ושולח להם אימייל . האמת כי התכונות שציינתי עד עכשיו הם נכונות לכל הגוגל דוקס , אבל מה שמיוחד בטפסים הוא כי הבעלים / עורכים של הטופס יכולים לקבוע איזה שדות ( תשובות ) יהיו חובה ועל כן ממלא הטופס לא יוכל לשלוח את הטופס במידה והוא לא מלא אותו שדה חובה . חשוב מאוד לציין כי כאשר בעל הטופס - או כל אחד מאלה שציינתי לעיל שולח את הטופס לנמענים / תלמידים שלו הם ממלאים ומחזירים , המורה/ מרצה יכול לדעת מי מילא ? ומי לא ? בנוסף למידע המגיע בצורה מסודרת מאוד ולפי קאגוריות ( נראה כמו טופס אקסל ) ובנפח מזערי מאוד כי המידע נשמר בפורמט של HTMl ולא בפורמט של אופיס . הבעלים של הטופס יכולים לשלוף את המידע הנחוץ בכל זמן ובכל מקום כי הטופס שמור בדוקס המהווה מעין כונן ברשת כמו ב skydrive

2011/06/06

יוטיוב כסביבת למידה

בימים אלה יחד עם 3 סטודנטים מסיימים לנתח את ה יוטיוב כסביבת למידה במסגרת הקורס " שיטות וכלי חיפוש מתקדמים "  בהנחיה של ד"ר הסגל אלון  ומתברר שזו היא סביבה מתאימה ללמידה עצמאית נוחה בזמן ובמקום הנוחים ללומד ולפי הקצב שלו . בשלב זה אני מסתפק בכמה מילות מפתח על אפיוני הסביבה כמו למשל : ( פתוח וחופשי, היפר מדיה ,ריבוי זהויות , גמישות במקום ובזמן ,ויזואליזציה , אפשרות אחסון ברמות מיון שונות ,הצגה של מידע עדכני  ומידע היסטורי ,חכמת הרבים וחכמת היחיד , גלובליזציה , ועוד ...)
לאחר הגשת העבודה ובתיאום עם המרצה נשקול לפרסם את כל העבודה או חלקים ממנה ברשת לרווחת כל הגולשים / סטודנטים .
להבהרת הנושא אתם מוזמנים לצפות במצגת בגוגל דוקס או באתר סליידקס