2011/12/27

גוגל אנאליטקס google analytics

גוגל אנאליטקס הוא אחד היישומים המאפשר למנהל אתר לצפות בניטור כניסות כלומר מנהל האתר יכול לקבל מידע ותשובות להרבה שאלות לדוגמה : באיזה שעות המבקרים נכנסו לאתר ? מה הם התחומים שהם מחפשים ? באיזה מערכת הפעלה הם משתמשים ? באיזה דפדפן -אינטרנט אקספלורר , גוגל כרום , ספארי או אחר- הם משתמשים ? מאיזה מדינה בעולם כולל מספרים  הם גולשים ? מה האחוז של המשתמשים החדשים ? מהו ממוצע השהייה שלהם באתר ? מה מס' המבקרים הכללי ? בכמה דפים דפדפו בממוצע ? מהו סוג המכשיר - מחשב ,אייפד ,סמארטפון - שבאמצעותו גלשו ? כמה מבקרים פעילים עכשיו - השעה שאותה בוחר מנהל האתר - בזמן אמת ?
 כל תשובות אשר מקבלן מנהל אתר יכולים לעזור מבחינה פדגוגית בהחלט ובמיוחד כאשר מדובר באתר בית ספרי .
לעומת מנהלי אתרים מסחריים הניטור הזה עוזר להם להגביר את הרווחים למשל כאשר מזהים כי המבקרים שלהם מתעניינים במתכוני אוכל , אז הם מגדילים את הפינה של האוכל ומוספים פרסומות למוצרי מזון .
בחזרה לאתרי בתי ספר מנהל האתר יגביר את המודעות ל "לקוחות שלו " וכך ימצא  את הדרך על מנת שהתלמידים יפיקו את התועלת המרבית מאתר בית הספר .
התמונות הם צילומי מסך של אתר בית ספר . לא ניתן להוסיף את הקישור כי זה מידע סודי ולא ניתן לפרסמו 

2011/12/24

המשחקים של המאה 21


כמובן שבזכות הטכנולוגיות החדשות , המוצרים ואפליקציות השונות , רשת האינטרנט ,הסמארטפונים , ומכשירי האייפאד ועוד מוצרים שונים של המאה הנוכחית צורות וכללי המשחק שילדים בזמננו משחקים השתנו .
רוב המשחקים ששחקנו בעודנו ילדים בצורה סטטית כלומר המשחקים שהתבססו על חשיבה בעיקר ,כמו למשל: דמקה , שחמט , xo ועוד הרבה משחקים דומים הוסבו והומרו ע"מ לשחקם ב אייפאד .

ילדים שהם גם תלמידים, אוהבים לשחק במכשירים כאלה וכאן מתבטא הכוח של המשחק כי בזמן של המשחק השחקן ( הלומד באופן עקיף ) זורם, מרגיש הנאה, ופשוט כיף לו לשחק הנה דוגמה.

כאן בא התור של ההורים ו/או המחנכים לנצל את האפקט של המשחקים על מנת שהתלמידים יפיקו תועלת - ולו באפן עקיף -הדמיות ואנימציות רבות חוסכות לנו אנרגיה ומאמץ על מנת להמחיש לתלמידים באמצעות המכשירים שהזכרתי למיניהם .
סקרתי חלק מהמשחקים שהילדים משחקים ללא תנועה גופנית , אבל זה לא משקף עדיין את כל האפשרויות . גם משחקים עם תנועה אפשר לשחקם עם מכשירים חדישים כמו למשל : בסמארטפונים  אפשר לשחק " חפש את המטמון " . משתתפי המשחק נושאים  מכשירי סלולר חכמים רואים "תמונה" שהיא ברקוד * , מקרבים את המכשיר אליה , המכשיר קורא את הקוד ואז השחקן צריך לענות על השאלה - אם מייצר המשחק באמצעות המחולל המתאים הוא מורה יוכל להפוך אותו למשחק חינוכי.
אחד המשחקים המרתקים שראיתי באייפד זה משחק מוזיקה שהוא בעיני מהווה מורה פרטי לכל דבר : המשתמש שומע שיר עם מקלדת שמאירה את התווים המנוגנים , מעל המקלדת רואים שורת תווים שם רשומים תווי השיר וגם הם מאירים בו זמנית אחר כך התלמיד מתחיל לנגן באופן עצמאי בהכוונת האייפד תוכלי להוריד את האפליקציה ולראות שהילדים מתחילים לנגן מהרגע הראשון.
"איננו מפסיקים לשחק בגלל שזקנו, אנו מזדקנים בגלל שהפסקנו לשחק"
ג'ורג' ברנרד שאו 1856-1950
הסרטון שבפתיח הפוסט גם הוא אחד המשחקים של האייפד.
* התמונה באמצעות גוגל תמונות משמשת כ ברקוד  ( barcode ) של אפליקציה , שאלה , הכוונה ופרסומת . אפשר לראות אותה גם בעיתונים

2011/12/19

Yes we can

מי שרואה את המשפט " Yes we can " נזכר בבחירות האחרונות שהיו בארצות הברית בחירת ברק חוסין אובמה לנשיאות ארה"ב ב 2009 . לכאורה זה נשמע משפט הקשור לפוליטקה , נשאלת השאלה : מה הביא אותי לכתוב על זה פוסט ?כאשר הבלוג עוסק בכלל בתקשוב ולמידה ?
זה משפט חינוכי עתיק עוד מימיו של אפלטון שהצהיר כי כל אדם יש לו את הפוטנציאל להיות משהו . ברק אובמה הוא הנשיא האמריקי - אפריקי ה "שחור" שהצליח להגיע לראשות המדינה החזקה ביותר בעולם . מומחים רבים ניסו לנח את התוצאות המפתיעות , חלק גדול מהם כי אובמה הצליח בבחירות בגלל שהוא שתף את תומכיו והשיתוף בעידן הטכנולוגיה הוא כלי חזק ויעיל אתן דוגמה נוספת : שני בני הגדולים מעודדים קבוצת כדורגל ברמה עולמית, לאותה קבוצה נפתח  ערוץ ביוטיוב ולשם כל האוהדים שותפים להעלות סרטוני אהדה לאותה קבוצה בכל שפה שירצו  ולפעמים סרטוני בוז לקבוצה המתחרה. ילדי שותפים בתהליך זה ומרגישים שהם חלק מהקבוצה . ועוד דוגמה שמזכירה לי את השיתוף וההצלחה : רכבים ענקיים של חברה מסחרית בארץ למוצרי מזון (חלב בעיקר ) כתוב עליה " בוא להיות חלק מקבוצת " שם החברה " הם מציעים לאנשים שיצטלמו ויוסיפו את תמונתהם על מכסי המוצרים  , לטעום את המוצרים ולתת את דעתם וכל מיני הצעות שונות הנותנת תחושה לצרכנים כי שותפים בחברה .
למידה שיתופית בין תלמידים , מורים בעידן התיקשוב דוגמת המסמכים השיתופיים , הטפסים ובכלל עולם האנטרנט הפתוח תורם באפן משמעותי לקידום הלמידה בכלל ובמיוחד למידת עמיתים .

2011/12/11

אבא בבית

אמנם האבא מבחינה פיזית בבית , אבל לא בטוח שהוא רגשית וחברתית  בבית .ועל מנת שהוא יהיה בבית באמת ולפי המלצתו של ד"ר מסאלחה שפיק  ( פסיכולוג קליני ומרצה באונב' ת"א ובמרכז ללימודים אקדמיים ) עדיף מידי פעם שכל המשפחה תהיה מנותקת מכל אמצעי התקשורת ,במיוחד טלפון סלולרי וממחשב המחובר לרשת .
 ד"ר מסאלחה הוסיף כי עדיף מידי פעם - מצד ההורים -להקדיש  זמן מיוחד לאחד הבנים / הבנות וזה ירגיש כי הזמן הזה מוקדש אך ורק לו . או להקדיש זמן מיוחד לישיבה משפחתית נטו , כמובן שזהו פאן חשוב מאוד מבחינה חינוכית וחברתית .
נשאלת השאלה : מה האבא יכול לעשות מהבית ? אשתדל לפרט חלק מהדברים
כל הטפסים הממשלתיים לכל המוסדות למיניהם נמצאים באתר אחד כולל הסבר כלומר אין צורך להגיע למשרד ממשלתי דוגמת המוסד לביטוח הלאומי , תאום מס' חלק משרותי משרד הפנים , תאום מס' , נסח טאבו ועוד רבים . חלק מהטפסים אלקטרוני והאזרח מקבל משוב ברשת ו/או הודעת טקסט לנייד באופן מיידי דוגמת המרכז לתיאום טיולים   ומוסדות אחרים .
חלק רב מהעסקים הפרטיים נמשכות שעות העבודה עד לבית בזכות הרשת ,כלומר האדם יוכל להיות פעיל תומך ואקטיבי גם מהבית .
כל התשלומים למיניהם , הזמנות , קניות ,השוואות מחירים ותשלום אגרות ניתן לבצע גם מהבית בזכות הרשת . מי צריך עדיין לעמוד ברשת ע"מ לשלם אגרה כמו טלפון , חשמל , ארנונה , דוח תנועה  מים ועוד .
החשוב ביותר לדעתי כי ניתן היום  ללמוד מהבית ללא צורך לצאת ולסוע - לפעמים עשרות קילומטרים - על מנת להגיע למוסד הלימודי .תובנות אוכל לספר שהיה לי נסיון מרתק ללמוד קורס " מחקר מתקדם בחינוך " בקיץ האחרון באופן מקוון מלבד שני מפגשים פנים אל פנים שהיו - וגם על אלה יכולנו לוותר .
במילים אחרות , ניתן לחסוך המון זמן בעידן התיקשוב ולעשות המון דברים כולל לימודים מהבית אבל עלינו לא לשכוח את הפן החברתי ולהפוך את הבית למקום עבודה נוסף .