2012/05/14

תיקשוב ספרי הקודש

 את התמונה צילמתי בבית הכנסת הקיים בבית החולים "שערי צדק " בירושלים. המערכת הדיגיטלית הממוקמת בפתח בית הכנסת  מאפשרת למתפללים במיוחד ולכלל הציבור להטעין קטעים ו/או פסוקים שונים מספר הקודש "התורה" לסוגים שונים של mp3 ו mp4 בנוסף לטלפונים ניידים רגילים וחכמים. לכן למערכת מחוברים קבלי מדיה שונים הנותנים מענה וחיבור למאוד סוגים שונים של נגנים וטלפונים ניידים.
בזכות התקדמות הטכנולוגית בתקופה די קצרה המערכת הזו תיעלם מכיוון שהכל היום קיים בטלפון החכם .ספרי הקודש השונים לדתות השונות- לפחות ביהדות,נצרות ואסלאם - קיימים ושמורים בתוך הטלפון החכם בצורה של מידע שמור בזיכרון הקיים בתוך המכשיר ו/או שליפת המידע אונליין מהרשת . כל אדם יוכל להאזין לתהלים , לפסוקים ולקטעים שונים מספר הקודש שלו לפי טעמו: "הצרכן " בוחר בקריין , בנגינה , בלחן ובסלנג המתאימים לו.
בקיצור אפשר לסכם כי תוכני ספרי הקודש זמינים לבני האדם בכל זמן ,בכל מקום ובתבניות שונות. לדעתי, יותר חשוב שתכני ספרי הקודש יהיו בתוך לבו של כל אדם והוא יפעל, יתנהג כלפי הזולת כמו שכתוב בספר הקודש שלו. מה שבטוח אין התנגשות בתכנים של ספרי הקודש של הדתות השונות לדוגמה שלושה ספר הקודש של שלוש הדתות השמימיות כתוב בהם בצורה כזו או אחרת את עשרת הדברות. ועוד דוגמה נוספת: גם בדת הבודהיסטית בנוסף לשלוש הדתות נאמר תוכן במובן של " וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹך " 
אדגים כאן III דוגמאות מכל דת : שיר השירים 1 ,2 , 3 פסוקים מהקוראן سورة الإخلاص 1 ,2, 3 פסוקים מהברית החדשה أبانا الذي 1 , 2 , 3

2012/04/28

מירוץ הטכנולוגיה

אמנם כי מאז ומתמיד העולם והאנשים משתנים מדור לדור ומעידן לאחר בקצב "סביר", אבל קצב השינוי שעובר העולם בשלוש העשורים האחרונים מאוד מהיר ואפילו דרסטי.
חובבים ומקצועיים בתחומים שונים הצליחו להגשים את חלומותיהם ולהגיע לפסגה,דוגמת אדמונד הילארי שהגיע לראש האוורסט. מי שחושב כי יכול להגיע לפסגה של הטכנולוגיה לא בטוח שהוא יגיע גם ברמת התוכנה וגם ברמת החומרה(hard & sofware). בפוסט קודם תיארתי את השינוי שהתרחש באשר ליצור ושימוש אמצעי אחסון המידע השונים הקשורים בעיקר לחומרה שהיא רק חלק אחד במחשב אשר כולל חלקים שונים, בנוסף לאחסון המידע המחשב משמש לעיבוד( process ) שלו. גם בחלק זה שאר החלקים כמו המעבד, זיכרון וסוג לוח האם משפיעים רמת ביצועי המחשב. כאן אתאר "היסטוריה" קצרה של שני עשורים בלבד: לפני עשרים שני היה מעבד הפנטיום מסוג 386 אחר כך התקדם ועבר לפנטיום 1,2,3 ו4 ושוב לסדרה חדשה של סדרת ה 775 ושוב לעוד סדרות שונות ודורות שונים עד שהגענו היום ל מעבדי ה i5 כמובן שזה לא סוף הדרך. לדעתי -מניסיון - הצרכן לא צריך לחפש את הפסגה במוצרים האלה כי הוא לא יחזיק שם יותר משבוע שם ובמקרה הזה ישלם כסף רב יחסית מה שכן הצרכן יתאים המחשב לפי הצרכים שלו.
באשר לתוכנה, מוצעים המון תוכנות ,טיפים וטריקים ברשת אשר נותנות מענה ליישומים שונים. חשוב שהמשתמש (user) ישתמש במינימום שהוא יודע על מנת להשיג את המקסימום, במקרה של המורה ישתדל לשלוט טוב במעט שהוא מכיר ויודע על מנת לשפר את הפדגוגיה .

מקור התמונה 

2012/04/21

האיש הצהוב !

ניידות של גוגל המצוידות במצלמה פנוראמית מיוחדת הסתובבנה ברחובות ירושליים, תלאביב וחיפה בסתיו אשתקד כדי להמשיך את הפרוייקט של גוגל סטרייט ויו (Google Street View ) המופעל מאז 2007 בחלק ממדינות העולם, יושק בישראל מחר יום ראשון  ה 22 באפריל והאיש הצהוב יתחיל להסתובב אתכם למטה ברחובות.
כמו שהשתמשנו בגוגל אירת עד עכשיו,רק מה יש תוספת מדהימה, כאשר אנחנו מגיעים ליעד הנדרש על המפה, גוררים את האיש הצהוב אל תוך המפה ואז נהנים מהשרות.
למה היישום טוב ? השילובים של גוגל בתחום זה כמו Google earth, Google street view, Google trip ויישומים אחרים עוזרים לנו בתור אנשים ותלמידים רגילים לצפות בייקום מזוויות שונות כמו לצפות באור השמש על כדור הארץ,כוכבי לכת אחרים,תמונות היסטוריות,הוספת סימנים על המפה ,הוספת נתיבים וסיורים ואפילו הקלטתם (דוגמה) כמו למשל לצייר מסע של אומן/היסטוריון/ סופר או כל דמות חשובה בעיננו ולעקוב אחריה, המיוחד כי עכשיו אחרי השקת היישום החדש אפשר גם "לרדת" לרחובות ולהסתכל על העולם בממד אופקי ולא רק מלמעלה, כלומר לפני קבלת השרות החדש הצלחנו לראות רק את גגות הבתים והחפצים אבל עכשיו בגובה העיניים.חשוב לציין כי כל הכלים זמינים באותו מקום ואותה סביבה ואין צורך "לקפוץ" לכל מיני עזרים שונים ומפוזרים.(דוגמה 2) בסרטון הזה.
האם השרות פוגע בפרטיות ובביטחון ? אנשי גוגל הבטיחו לא לצלם מקומות רגישים, בנוסף כאשר תועדו פנים של אנשים, לוחיות זיהוי, ואפילו פרסומות הם עורפלו.
מקור התמונה של המכונית ( צילום: sanchom, פליקר)

Posted by Picasa

2012/04/08

האם גוגל יחליף את ההורים והמורים ??

לפי סקר שנערך בבריטניה במהלך חודש מרץ האחרון ופורסם לפני 5 ימים ב  Ynet מתברר כי 91% מהילדים ובני הנוער שנדגמו בסקר משתמשים בגוגל באופן קבוע ורק 3% ציינו כי במידה וגוגל לא יספק להם את המידע הם יפנו למורים.
האמת שבכלל לא הופתעתי מכל הממצאים שהועלו בכתבה ובמחקר ולנדון יש הרבה סיבות לדעתי הרשת יותר זמינה ומהירה , הילדים ובני הנוער בתוך הרשת ללא שום קשר ללימודים , כמובן המידע ברשת קיים וזמין עם הקישורים המתאימים בנוסף אם התלמיד ייאץ להסבר נוסף ו/או תרגום למשל יותר קל לפתור את העניין באמצעות הרשת .
כאן נשאלת השאלה : האם תפקיד המורים וההורים התבטל ? תשובתי חד משמעית לא , כמו שציינתי בפוסטים קודמים כי תפקיד המורה השתנה ומה שבטוח כי המורה אנו - ולא יכול להיות - מקור הידע , היום ההורים והמורים הם מכוונים למקורות הידע . להורים עדיין יש אותו תפקיד והוא לחנך את ילדיהם רק המשימה בעידן התיקשוב והאינטרנט היא הרבה יותר מורכבת ודורשת מיומנויות חדשות ,רלוונטיות ואקטואליות לעידן זה.
הרשת , כך גם המציאות יכולה לספק מידע מסוכן לתלמידים ובני נוער ושוב מודגש תפקיד ההורים להקנות לבניהם כלים על שאלה יוכלו להתמודד עם העתיד כמצוין בפוסט הזה .
מקורות : רחל פסטרנק 2002 עמוד 187
             בלוג 140

2012/04/05

מתיאוריה למעשה

חלק מהעמיתים נמצאים בתפר בין סיום הלימודים ליציאה לשטח, התזמון של ביצוע תכנית התיקשוב הלאומית תרם רבות לקליטת מדריכים , רכזי תיקשוב , מורי מורים ומטמיעים כלליים של התיקשוב , לדעתי התאוריות הרבות שלמדנו עליהן במהלך הלימודים עזרו לנו המון ובאפן מקצועי על מנת להגיע לשטח מוכנים , אתן שתי דוגמאות לצורך העניין: 1. במאמר המסכם מחקר מתברר כי אחד ממסכנותיו מדגישות את חשיבות מעורבות מנהל ביה"ס להטמעת התיקשוב בבית הספר , כלומר מנהל שהפנים את ערך התיקשוב ו "קנה" את הרעיון באותו מוסד יהיה ניתן לערוך את השינוי וההפך נכון , תיאוריה זו הקלה עלי רבות בתור מדריך/מטמיע תיקשוב איך להתמודד עם אותו סוג מנהל ואיפה לשים את הדגש בתהליך.2 המחוון  תמר שמיר ויעל קלי שהוא אחד הכלים שהתווספו לארגז הכלים שלנו בתור מדריכים , רכזים ומורים .הכלי מיועד לבחון את טיב האתר הבית ספרי בנוסף להמון דוגמאות שמרגיש אותם בחיי היום יום של העבודה.
לתאוריות השונות יש כמובן צד שהוא פחות מעשי ופחות ממומש במציאות ,וכאן אסתפק בדוגמה אחת המתוארת במאמרו של פרופ' עמי וולנסקי אשר למדנו אצלו במסגרת הקורס "סוגיות במדיניות החינוך" אשר מתאר את סטנדרטיזציה דוגמת בחינות הבגרות ברץ אשר מהווה פרדוקס לסטודנט מצד אחד הסטודנט לומד על תיאוריות המסייעות לתלמיד ללמוד בקצב , נטיות , יכולות שלו ומצד שני בחינות הבגרות דורשות מכל התלמידים בכל הרמות להגיע לאותם הישגים שמשרד החינוך הציב מקודם.
בסוף חשוב לזכור כי כמעט בכל כנס , השתלמות ולימודים נוספים נפגשים סטודנטים בוגרי "המרכז ללימודים אקדמיים" ומרגישים כי הגענו ומרגישים משפחה אחת.
  

2012/03/20

وهر سال مردم به مناسبت جشن نوروز ایرانی خوب

הכותרת בשפה הפרסית ופירושה: " חג שמח לעם הפרסי לרגל חג הנורוז " אשר מתחיל מחר .לדעתי התקופה מתאימה כי זה הזמן של החג ומועד בפני עצמו מעניין כי : הוא בעצם מהווה היום הראשון של השנה הפרסית . אמנם באופן אישי אוהב את כל ימי השנה והעונות השונות למיניהם אבל ללא ספק זו תקופה שאוהב אותה באופן מיוחד . סיבות לא מועטות הגורמות לי להעריך את העם הפרסי : באופן אישי התגוררתי אצל משפחה פרסית בהאאית בארץ ולמדתי המון מתוך חיי היום יום על התרבות הזו , אציין כאן ערך אחד לפחות שהוא חשוב בעיני והושפעתי ממנו ,לפי התרבות הבהאית מאמינים כי "כל בני האדם הם פרי של עץ אחד ועלים של ענף אחד " הייתי רוצה להעביר ערך וחינוך זה לכל אדם בעולם . התרבות הפרסית עשירה והשפעתה קיימת עד היום , אציין מספר דוגמאות : מפורסם ונפוץ מאוד משחק השחמט שהוא אחד המשחקים המורכבים ביותר הקיימים בתרבות האנושית ,משחק  פרסי במקור  במובן של מארב למך או בתרגום אחר מת המלך בכל מקרה { שאה בשפה הפרסית = מלך }.
השפה הפרסית היא במקום הרביעי מבחינת ההתפשטות והשימוש בעולם כמתואר בתמונה  אחרי השפות לפי סדר :אנגלית צרפתית וערבית , התפשטות השפה מעיד כי התרבות עשירה ובעלת כוח והשפעה על האחרים ובעיקר בגלל עושר התרבות לעומת התפשטות השפה האנגלית לאו דווקא בגלל התרבות העשירה אלה בגלל הגלובליזציה שהולכת ומתגברת בגלל התיקשוב , כן ! לתיקשוב יש גם חסרונות , צפויים עשרות שפות בעולם להיעלם וחבל מאוד לדעתי צריך לשמר כל תרבות בעולם .

Posted by Picasa

2012/03/11

המנהלים חסמו וסגרו היטב כדי שהגנבים לא יצליחו לגנוב !!

 לפני שבועות אחדים נפגשתי עם קבוצת מורים שהם מנהלי אתרי כיתות ומקצועות ושאלתי אתם : למה סגרתם את אתרי הכיתות שלכם ? התשובה הייתה כי יש מידע אישי העלול לפגוע בפרטיות של חלק מהתלמידים שהם  ציינו את ימי ההולדת שלהם כולל  תמונתם ותאריך הלידה של חלק מתלמידי הכיתה . השבתי כי אתר הכיתה לא לכך מיועד בעיקר !! ומה עם אתרי מקצוע ? למה הם סגורים ?  הופתעתי לשמוע את התשובה : ע"מ שהגולשים האחרים לא "יגנבו" לנו את התכנים שהעלינו לאתר !!
בפוסט קודם כתבתי על זכויות יוצרים ובעיני זה נדון חינוכי תרבותי חשוב מאוד ולכן זכותו של כל מחבר תוכן מקורי לשמור על הזכויות שלו בין אם הוא העלה לרשת או לא . אמנם הזכות מגיעה גם למורה כמובן אבל מי שמפחד שאחרים "יגנבו" לו למשל דף עבודה הוא  יכול לסגור את הקובץ המצורף על ידי סיסמה (לקריאה בלבד ) או להמר את הקובץ ל PDF כאשר כתב  את שמו ברקע של הדף .
אבל לא יעלה על על הדעת כי מורה / מנהל אתר במסגרת משימה מתוקשבת הטמיע סרטון מאתר יוטיוב לדוגמה והוסיף  שאלון מקוון מפחד שאחרים יגנבו לו  מה יגנבו לו? לטופס אין טעם להעתיק את כתובת ה URL כי המידע והתשובות יועברו לאותו מורה !!
גם במקרה והאחרים העתיקו את הרעיון , הרי בסוף מי מרוויח ? התלמידים הם שמרוויחים !! במילים אחרות המורה אין לו מה להפסיד והרווח הוא למידה והעברת ידע לתלמידים אחרים .
לו הייתי במקומם הייתי מעביר את הידע והלמידה בכיף לאחרים גם לאויבים שלי כי בסך הכל שנינו מרוויחים בהסתמך על המשל מהשפה הערבית שמובנו : " אויב נבון ומשכיל טוב מחבר בור עם " .
אם נניח כי מורה אחר אמץ אותו רעיון של מורה אחר הרי מה מזיק ? בסוף ובסך הכל תלמידים אחרים ייהנו מהרעיון וילמדו  

2012/02/27

גמדים קטנטנים ? או מפלצות ענקיות ?

הפוסט הזה כתבתי בבלוג הזה  ב1 בפברואר 2012 במסגרת השתלמות מדריכי תיקשוב.
מסקירה מהירה של כמה שנים בלבד , מתכוון לסוף שנות השמונים  זוכר שהיה תקליטון (דיסקט)
בנפח של 5.25 אנץ' עם קיבולת של 360 K.B  וזו בעצם הייתה המצאה מעניינת ופתאום מבינים שהתקליטון מחליף מספר של קלסרים להנהלת חשבונות למשל ,לאחר כמה שנים נפח התקליטון
הוקטן ב66% בנפח אבל קיבולת המידע הוכפלה פעמיים והגיעה ל 1.44 M.B כלומר 1440 K.B .
 בסוף שנות התשעים הגיע לשוק המשתמשים הרגילים זיכרון נייד והוא התחיל עם 8 M.B ועבר
אותו תהליך קטן בגודל הפיזי גדל בקיבולת המידע והיום נגיש בקיבולת של של 128 G.B המעוצב
 בתוך תכשיט מהודר או עט או צורות אחרות .בואו נציץ למה שקרה עם הדיסקים הקשיחים ,
בסוף שנות השמונים דיסק קשיח היה עם קיבולת של 800 M.B והיום באותו גודל פיזי עם קיבולת
 של 10 T.B לפחות .
למה זה קורה בעצם ? ומה המשמעות ? ולאן נגיע ?
המוצרים הטכנולוגיים הולכים וקטנים בזכות הטכנולוגיה והתקדמות הידע והמדע ולטובת המשתמש . ומצד שני המדע ובעקבותיו הידע  "מתפוצץ" . הסיבה דומה להיצע וביקוש  כלומר המידע גדל
 ודורש מקומות גדולים יותר לאחסון .דוגמה קטנה של המשתמש הביתי : המשתמש היום מצלם
תמונות דיגטליות או וידאו , עבודות , רעיונות ,ספרים, מכתים , החשבונות של החשמל , הטלפון
הנייד והנייח , רוב ההתכתבויות וההסכמים , צילום במעגל סגור ועוד .. כל זה עבר המרה מנייר
למידע מאוחסן ב אופן דיגיטלי בתוך המחשב חלק גם רשת .
ל גוגל כנראה, יש תשובה על השאלה לאן נגיע ? סקרנו ביחד באופן מהיר את תהליך גידול
הקיבולת והאחסון של המידע והגענו ל 10T.B זה יגדל פי 1000 ויגיע ל Petabyte ועוד פעם
יגדל פי 1000 ל Exabyte ועוד פעם יגדל פי 1000 ויגיע ל Zettabyte וימשיך לגדול עד שיגיע לGoooooooooooooooooooooooooooooogle  . מכאן בא השם של גוגל. הסקירה
מראה עד כמה יוכל להיות הפער גדול ועצום בין הידע הציבורי לידע האישי של התלמיד
במידה ובית הספר לא יספיק חלילה לשנות את מטרתו !!

גוגל מתקן את הבחינות למורים !!





גוגל מקל על המורים ומתקן להם לפחות ארבעה סוגים של מבחנים אמריקאים.ארבע תבניות של מבחנים אמריקניים זמינים בצורות של 5 ,15,10 ו 20 שאלות - כל מי שיש לו חשבון ב צפונט הוא שותף לאותם ארבע התבניות כמובן שצפונט היא סביבה חינוכית בנויה בפלטפורמה של  גוגל כלומר כל מי שיש לו חשבון בגוגל הוא יכול להיות שותף לאותם ארבעת התבניות. איך עורכים ? מוסבר כאן בסרטון הזה  

בטח תשאלו: האם אפשר להוסיף שאלות ? האם ניתן לצאת מהתבנית ? האם ניתן לתת ערכים שונים לשאלות ? האם ניתן לשלב שאלות פתוחות ? התשובות לכל השאלות:כן באמצעות Flubaroo בזכותו של דייב - בחור יהודי שעובד בגוגל. משפחתו (סבא וסבתא) גרים בחיפה.הפרוייקט האישי שלו לטובת החינוך בנוסף הקים אתר flubaroo . אם תרצו לדעת איך עורכים את הסוגים החדשים של הבחינות האמריקאיות ? הנה הסבר  בדף הזה של סאטי ח'לאילה ,או בסרטון של צדק יהודה .
מה התרומה ? 
חיסכון בנייר , המידע נשמר אצל המורה לטווח ארוך ובמידת הצורך המורה ישלוף את המידע בזמן ובמקום שנוח לו כלומר המורה לא קשורה בחבילה של ניירות , אין אפשרות שהתלמיד ישכח שאלה , במידה והתלמיד לא יכל להגיע לביה"ס הוא להיבחן מהבית , לאחר ניסיון עם חלק מהתלמידים הם מאוד התלהבו ומצא חן בעיניהם הרעיון ובמיוחד שהם קיבלו משוב מיידי בסיום המבחן  כי פתחתי את הטופס והקרנתי על הלוח .
#

מקור התמונה -אתר עם מאגר תמונות עם ויתור על זכויות יוצרים .

2012/02/13

פורום לימודי

הסבר על פורום לימודי מוצג באופן מקצועי באמצעות הסרטון המוטמע כאן /הרצאה דיגיטלית של ד"ר גילה קורץ .
איך מוסיפים את הפורום ברמה הטכנית מוסבר היטב בסרטון הזה  אבל לא בגלל זה כתבתי את הפוסט , אלא כדי לספר לכם על ההתנסות והתובנות האישיות שלי.
לאחר שבועיים של התנסות בפורום במסגרת הלימודים, עלו כל מיני רעיונות, שאלות, תשובות, תגובות ותגובות לתגובות .. ואז ערכנו דיון בנוכחות ויוזמת המרצה ד"ר גילה קורץ וכתבנו מסמך משותף שקראנו לו " אמנת כללי שיח " המפרט את האתיקה המחייבת את כל הסטודנטים איך לכתוב בפורום, וזה היה רעיון נפלא כי הבקשה עלתה מהסטודנטים ולא בכפייה מצד המרצה.
בכל הקורסים היו פורומים אשר סייעו לסטודנטים שאלות ולקבל תגובה / תשובה מהמרצה או שאר הסטודנט , ופתאום נראה כי הגבולות מתבטלים בין מורה לתלמיד והתלמיד מרגיש שהוא במעמד זהה למורה, בנוסף היו הרבה מקרים שרציתי לשאול שאלה ואני מגלה שאותה שאלה שאל עמית וקיבל תשובה / תגובה וכך קיבלתי מענה מיידי ולא הטרחתי את המרצה
דבר אחרון חשוב לציין כי באמצעות הפורום התבצעה למידת עמיתים .

2012/01/27

סיכום ביניים

אמנם המנחה לכתיבת הבלוג במסגרת הקורס -ד"ר גילה קורץ- ביקשה מהסטודנטים לרשום פוסט אחרון בסוף ינואר 2012 כפוסט סיכום על מנת לתת הערכה כללית לבלוג , אבל בחרתי לכתוב סיכום ביניים כי אני לא מרגיש בכלל שאני כותב כאן בבלוג בגלל שהוא מטלה ואנני מתכוון להרפות מהכתיבה בבלוג.
רק בהתחלה הרעיון הוצג כמטלה ומאז אני זורם בכתיבה כי פשוט כיף לי ובא לי לעשות כן ( הלוואי שנוכל לעבור עם תלמידנו חווית למידה כזו כי כיף להם ) . לפני שאעבור לסיכום, חשוב לי לציין כי התמונה צילמתי בסמארטפון האישי במהלך הנסיעה היום מנצרת לכיוון הבית , אחרי שעברתי את צומת המוביל הארצי עצרתי בצד וצילמתי כמה תמונות הנראות יפות בעיני ביום החורפי,הגשום והיפה הזה.אולי המניע הוא אהבתי לטבע , מעדיף במקרים כאלה להעלות תמונות באופן עצמאי לרשת להנאת הכלל ואין לי שום התנגדות שכל גולש יוריד את המונה כל הדרוש הוא : לציין את מקור התמונה . הופתעתי לגלות היום כי כאשר עמדתי על התמונה עם הקליק הימני אחת האפשרויות הייתה blog ומשם בעצם התחלתי את כתיבת הפוסט יש לציין כי מותקנת במחשב תוכנת הפיקסה, נתתי לתמונה כותרת "גבעה בגליל התחתון"
הצטרפותי כבלוגר מחזירה אותי לזיכרון כמעט שנה אחורה , באותו יום שלמדנו על הבלוג הייתי בהשתלמות תיקשוב במרכז להשתלמות מורים בשלומי  ובאותו זמן עכבתי אחרי אתרי קורסי הלימודים האקדמיים והם עזרו ללמוד מרחוק כולל ביצוע המטלות הנדרשות ללא קושי מיוחד.
לפני כחודש כאשר ערכתי  חיפוש בגוגל , הופתעתי לגלות את התוצאה הזו  , הרגשתי הרגשה מוזרה ומיוחדת מתברר בעצם שזה אחד הפוסטים שכתבתי . בנוסף במהלך הלימודים חלק מהעמיתים שאלו : מה אכתוב בבלוג ? בכל פעם הצעתי לפחות 3 רעיונות .
Posted by Picasa

2012/01/23

אש/אינטרנט


אש/אינטרנט

מה הקשר לדעתכם ? שתי המילים מתחילות באות א', הפעולות של האש והאינטרנט מתבצעות במהירות, לדוגמה אש אשר יוצאת מהשליטה של מבעירה והופכת לשריפה ביער צפוף או עשבים יבשים ומיוחד בעונת הקיץ אי אפשר להשתלט עליה בקלות ,אומנם בסוף היא נכבת אבל - לצערנו -במקרה הטוב הנזק של האש נשאר ודורש זמן, השקעה ועמל רב מאוד עד שמתקנים ,משקמים ומחזירים את המצב לקדמותו. במקרים יותר קשים הנזק שנגרם על ידי האש הוא בלתי הפיך.
 כך בדיוק אותו דבר באינטרנט רק בתדירות ומימדים הרבה יותר מהירים , כאשר אחד הגולשים מוציא דיבה למשל,תוך דקות ספורות לכל היותר שעות המידע יכול להגיע לכל חלקי כדור הארץ - ואולי מחוצה לו- וגם כאן הסוף זהה לאש הרגילה.
נערוך עוד השוואה בין אש לאינטרנט: האדם עד לפני המאה העשרים השתמש באש על מנת להכריז על משהו חשוב ו"במהירות" (דוגמת הכרזה על מהפכה) כלומר בעלי ההחלטה הבעירו לפידים ועלו על גגות הבתים המסר עבר ליישוב אחר והם בתורם עשו אותה פעולה וכך המידע עבר מכפר לאחר עד שהגיע לכל היעדים.ביהדות השתמשו באותה שיטה -העברת לפיד /משואה -לצורך הכרזה על קביעת ראש חודש(מולד ירח חדש ) ולכן היהודים "נאלצו לחגוג את ראש השנה במשך יומיים " ( ויקיפדיה - מספר הימים ) בגלל הקושי בהעברת המידע בזמן כי החג הזה מתחיל עם תחילת חודש ושנה חדשים והוא חשוב , ברור כי בזכות האינטרנט וטכנולוגיות אחרות ניתן לדעת את מועדי החגים שהיו ויותר חשוב את מועדי החגים העתידיים דוגמת, מועדי היהדות והאסלאם וכל לוחות השנה שלהם מושתתים על מחזור הירח .
אמנם אנו עדים להתלבטות גדולה בעולם המוסלמי לגבי מועד חג שבירת הצום (עיד אלפיטר) והסיבות הם פוליטיות נטו, אם נסמוך על המדע והטכנולוגיה של היום אפשר לדעת את תזמון החג באופן מדויק כולל תאריך ושעה -לפי האסטרונום ד"ר מוסטפא עספור-
האש היא אחת ההמצאות החשובות ביותר באנושות. באמצעות האש האדם הצליח להרחיק חיות מסוכנות ,לבשל ,להאיר ועוד המון שימושים יעילים ...    




Image by Cool Text: Free Graphics Generator - Edit Image

2012/01/11

קומיקס ככלי עזר בהוראה


בהסתמך על תגובתם של תלמידים שהתנסו בכלי דווחו כי "המסר בתוכו עובר ישר ולעניין, הרבה יותר ברור וקרוב לליבם של התלמידים ,בדוגמה המצורפת יש גם אפשרות ומקום ליצירתיות של התלמידים.
את הקומיקס המצורף יצרתי באתר toondoo  , אחד הדברים הכלים לשימוש שאינו דורש רישום פתוח לכולם בחינם , צריך ליצור רק שם משתמש וססמה בנוסף משתמשים מרובים יכולים להיכנס לסביבה על אותו שם משתמש וססמה דבר המאפשר שיתופית ועזרה הדדית של המשתמשים ושל כל הכל הגולשים בכלל ( למשל הספר שיצרתי בדוגמה המצורפת הוא ציבורי לנחלת -כל אדם יכול להעתיק את האמפד לאתר/בלוג שלו - ללא רשות של היוצר )   






למידה מרחוק

למידה סינכרונית : היום חוויתי חוויה מרתקת במהלך למידה מהבית בצורה סינכרונית .ההנחיה בוצעה ע"י גב' אורית אבן חיים בשיתוף עם משרד החינוך והתרבות , אוניברסיטת חיפה והאוניברסיטה הפתוחה. המפגש היה מיועד למדריכי תיקשוב במשרד החינוך במחוז צפון בנושא "קומיקס ככלי עזר בהוראה" .
איך מתחברים לשיעור ? 3 צעדים בלבד : א יש להירשם באתר  ב להתקין  את התוכנה ATT&T Connect   ג כניסה לשיעור המופעל באמצעות  e teacher .כמובן שיש להצטייד במיקרופון ואזניות .
איך מתנהל השיעור ? המנחה שהוא האדמיניסטרטור מראה את המסך שלו לכל המשתתפים /הלומדים, מדבר ומסביר על המסך , מסמן את האזורים החשובים הרלוונטיים בצבעים בולטים וכולם רואים .ניתנת אפשרות ללומד לשלוח הודעת טקסט למנחה או לאחד המשתתפים ו או לכולם ביחד . בנוסף הלומד מצביע שואל שאלה שכולם שומעים אותו ומקבל תשובה במקום כאשר כולם שומעים כי כולם מחוברים באותה שעה שנקבעה מראש על ידי המנחה .
למה זה טוב ? תרומה פדגוגית :הלומדים חוסכים מאמץ וזמן על מנת להגיע למוסד הלימודי , הלומדים מקבלים תשובות לשאלותיהם בזמן אמת , הם מתרגלים במקום , כל הלומדים שומעים את ההסבר והתשובות ללא שום הפרעה , תלמידים עם מוגבלות ניידות או הסובלים מחוזר ריכוז יוכלו לקבל מענה מקצועי להגבלתם בנוסף השיעור מוקלט ותמיד יוכלו לעיין בו באופן א-סנכרוני.במקרי חירום כמו מלחמה -לא עלינו- המורה יוכל ליצור תקשורת ולמידה ללא הגבלה של מקום.

למידה א-סינכרונית : החוויה מסוג זה של למידה היא שונה , לדוגמה בקיץ האחרון במסגרת הקורס "מחקר מתקדם בחינוך" בהנחיית ד"ר מילר יונה הסטודנטים נפגשו אתה בעיקר פעמיים פעם אחת בתחילת הקורס לצורך היכרות , מידע כללי וסקירה כללית לאתר הקורס והפעם השנייה בסופו הקורס .
כאן כל לומד יכול ללמוד בקצב שלו , בזמן הנוח לו, במשך הקורס יוכל לפנות למרצה על ידי "פניה אישית" לדוא"ל שלה או לרוב באמצעות הפורום הכיתתי כי בסביבה של הפורום מופיעים כל שאלות הסטודנטים והתשובות של המרצה.
הקורס בנוי ממצגות סגורות הכוללות חומר הלמידה , שאלות לדוגמה ולבחינה עצמית , בנוסף נדרשות מטלות שצריך להגישם בתאריכים מוגבלים כלומר הסטדונט אמור לזרום עם הקצב הכללי של הקורס אשר נקבע מראש על ידי המרצה .   
  

2012/01/08

האינטרנט מגיע לכולנו !

התמונה באמצעות גוגל תמונות 
כחבר באיגוד האינטרנט הישראלי מקבל עדכונים מידי שבוע על פעילות האיגוד,כנסים,הצעות ועוד... מצאה חן בעיני הססמה אשר מופיעה תמיד בראש ההודעה " האינטרנט מגיע לכולנו !" ותמיד מסתיימת ההודעה במשפט משלים " אליך זה הגיע...?".
אתר האיגוד מוגש בשלוש שפות עברית, ערבית ואנגלית והוא מנוהל על ידי 9 חברים בהתנדבות השנה אשר נבחרים על ידי חברי האיגוד .
האיגוד מהווה מכון תקנים לכל הקשור ברשת כמו למשל : נגישת לאינטרנט -כתבתי על נדון זה בפוסט אחר - ,הגנה על הנפגעים ברשת , הטמעת האתיקה ,תשתיות,תרבות דיגיטלית ,מפגשי העשרה וצמצום הפער הדיגיטלי. בנוסף האיגוד חבר בתשעה ארגונים בינלאומיים המשתפים פעולה יחד להטמעת תרבות דיגיטלית הוגנת.
באופן אנושי יצא לי להיפגש עם חלק מחברי האיגוד ודנו בשאלה : איך ניתן לגרום לנשים הערביות להפיק תועלת מרשת האינטרנט ? הרי חלק מהנשים יש להן גישה לרשת והן ברמה של לדפדף בכמה אתרים של חדשות בעיקר מקומיות כמו: "כל אלערב " ,"פאניט" "בוקרא" ועוד...  זו התחלה טובה ,לפחות זה מראה שאין להן פוביה מהרשת. אישה במיוחד - שהיא גם מחנכת -שאין לה פחד מהרשת ויכולה להפיק תועלת מהאינטרנט תוכל להעביר מסר זה לחניכה בנוסף תוכל להתמודד עם בני הנוער של דורנו במיוחד כאשר הפער הדיגיטלי מצמצם.  
את הססמה אימצתי כי מסיון עם האיגוד מרגיש שזו מטרה אמתית שהאיגוד משתדל להשיג אותה .... בהצלחה :)
"אליך זה הגיע...?".